Swedbag och Bärkassens
historia går hand i hand

Företagets historia inleds redan 1965, då familjen Widmans färghandel började sälja påsar på rulle. 1984 startade Olle Widman (pappa till nuvarande VD Jonas) företaget AB Bärkassen med flera års stark tillväxt och en stark ställning på marknaden. 2006 började AB Bärkassen, som ett av de första företagen i branschen, att i större utsträckning importera från Asien.

Samtidigt grundar 1998 bröderna Jorius företaget Swedbag AB i Jordbro utanför Stockholm, Sveriges första tillverkare av papperskassar med tvinnade handtag. 2010 blev företaget FSC® certifierat. Historien tar en ny vändning 2013, då de båda familjeföretagen går ihop för en gemensam satsning under Swedbag AB. De skapar en för branschen unik verksamhet, med både egen tillverkning och tradingverksamhet.

Tredje generationen Widman tillsammans med entreprenörerna Jorius driver ett utpräglat familjeföretag som levererar den sista viktiga pusselbiten i handelns infrastruktur – den hållbara pappersbärkassen.

Fredrik Jorius

Jonas Widman

Daniel Jorius

Vi på Swedbag AB använder oss av cookies för att erbjuda dig en bra och trygg upplevelse av vår webbplats. Det hjälper oss att registrera antal besökare samt ge oss statistik och information om hur webbplatsen används.