Inför lämning till tryck

Vi har de tekniska förutsättningarna för att kunna producera ett optimalt tryckresultat på de utvalda bärkassarna. Därför är det extra viktigt att underlagen vi får från er håller lika hög kvalitet. För bästa resultat gäller digitalt tryckmaterial med nedan beskrivna förutsättningar.

FILER

För att trycka en produkt behöver vi klichéer och för att skapa dessa behöver vi göra ett korrektur baserat på era tryckunderlag. Det räcker att tryckunderlagen innehåller logga/önskat tryck, men om så önskas kan vi skicka en mall för våra bärkassar om ni vill bygga ett mer detaljerat tryckunderlag. Idag är de allra flesta underlag digitala och det finns mängder av program och filformat att välja mellan. De filer vi helst vill få som underlag är: .pdf & .ai. (högupplöst, tryckfärdig med ev. bilder inbäddade och typsnitt som textkonturer)

BILDER & FÄRGER

Bilder som ska tryckas måste vara minst 300ppi i originalstorlek. Ppi anger hur många pixlar/ tum som bilden är uppbyggd av. Bilden måste alltså ha upplösningen 300ppi i den storlek/mått som den skall ha på den färdiga bärkassen. Färger är kanske det knepigaste området när det gäller trycksaker. Den stora frågan är; vad är rätt färg? Det handlar om referenser, olika färgblandningar, olika färgskalor och framför allt olika material. Om en specifik färg trycks på t ex. plastkassar, brevpapper och en fasadskylt så kommer ni se stor skillnad i färgerna mellan de olika produkterna. Det som är mest relevant hos oss är skillnaden mellan våra olika substrat – brunt vs vitt. Om exakt färgnyans är prioriterad rekommenderar vi vitt papper som det enda alternativet. Brunt substrat kan inte återge samma Pantone/CMYK-referens som ett vitt substrat. Det material som används till våra produkter kan endast tryckas med Pantone (PMS) U-skala samt CMYK.

RIKTLINJER

Vektoriserad ai eller eps fil alt. högupplöst (tryckfärdig) pdf fil

Text ska vara omvandlad till textkonturer

Solida färger ska vara angivna med Pantone referens (om de inte ingår i ett CMYK tryck)

Använd Pantone U för vårt kraftpapper

Bilder måste vara min 300ppi i originalstorlek

Bädda in ev. länkar (eller bifoga dem separat)

Dokument måste vara sparat som CMYK, ej RGB

Vi på Swedbag AB använder oss av cookies för att erbjuda dig en bra och trygg upplevelse av vår webbplats. Det hjälper oss att registrera antal besökare samt ge oss statistik och information om hur webbplatsen används.