Byt från plast till papper

På senaste tiden får jag känslan av att plastkassars miljöpåverkan disktueras allt mer i medierna. Eller är det bara för att jag själv tänker på det som det syns överallt? Allt fler artiklar och inlägg om plastföroreningar i haven och vikten av att ställa om till mer mijövänliga alternativ. Jag läste i en engelsk studie att det nu finns så mycket plastavfall i världen att det skulle gå att klä in hela jorden i plast – och att plastsörjan i Stilla Havet nu syns från rymden. Ring mig när du vill byta till papper!

På resande fot
Jag har varit på ute och rest i södra Europa och man får där en bekräftelse på att det är fullt möjligt att gå från plast- till pappersbärkassar. På Venedigs röriga flygplats har man till och med ”flygplatskassar” i papper med tvinnade handtag. Något jag inte sett tidigare… När får vi se det i Sverige?

Kassar till Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket valde papperskassar från Swedbag producerade av FCS certifierat kraftpapper – ett bra miljöval! Kassen informerar om den nya elsäkerhetslagen som träder i kraft den 1 juli 2017, en lagstiftning som påverkar de flesta grupper i samhället.  Supersnygg kasse med retro känsla och humoristisk, kul layout.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar